Lego

Legotrein

Lego bestaat al sinds 1949 en werd in Denemarken gemaakt. Lego-blokjes zijn immens populair, eigenlijk zelfs al sinds de jaren '50. Zoals wij ze kennen bestaan ze al sinds 1958: sindsdien zijn alle nieuwe blokjes compatibel met oudere versies. Ze worden dan ook met de meeste zorg gemaakt: Lego hapert niet, je kan ze zonder moeite stevig op elkaar plaatsen en toch laten ze ook zo weer los als je dat wilt. Wie ooit al eens met blote voeten op een Lego-blokje heeft gestapt, weet dat het verdomd harde spullen zijn...

Wat maakt Lego leuk?

Lego zorgt ervoor dat je creativiteit de vrije loop kan krijgen. Daar waar in het begin Lego speelgoed redelijk eenduidig was, kan de creatieveling met een assortiment Lego uit verschillende sets weer heel eigen dingen bouwen, volledig los van daar waar de blokjes voor dienden. Lego spreekt ook verschillende leeftijden en doelgroepen aan. Klassiek kennen mensen Lego als speelgoed voor jongens, maar met de Lego Friends lijn proberen ze ook meisjes aan te spreken en Lego Duplo is dan weer voor de kleinsten bedoeld. Lego speelgoed gaat eeuwenlang mee en kan eenvoudig afgewassen worden. Dat maakt het echt een blijver!

Lego op de voet volgen

De belgische Lego Fan Site van Leggo.be beheerd door Hannes Vleminckx is dé plaats om op de hoogte te blijven van alle Legonieuws. Met hun website boordevol info en nieuws zijn ze een echte topbestemming op het web voor alle Belgische legofans!

© 2023 Speelgoedklassiekers. Alle Rechten Voorbehouden..